Előfizetői tartalom

Akkora bérrobbanásról álmodsz, mint a győri audisok? Rossz hírünk van számodra

Évtizedek óta nem látott sztrájk zajlott le a múlt héten Magyarországon az Audi győri gyárában, ami a szakszervezetek történelmi sikereként tekinthető. Vannak, akik viszont a magyar gazdaság kilátásait féltik a sztrájk miatt. Valóban kell félni a munkaadóknak a szakszervezetek erejétől Magyarországon? Tömegesen harcolhatnak ki hatalmas béremelést? Más gyárakat is elérhet egy sztrájkhullám? Tényleg túl keveset fizetnek Magyarországon a multik?

Soha nem látott sztrájkkal nézett szembe az Audi győri vezetése, és még a dolgozók is meglepődtek, hogy mekkora egység alakult ki a munkabeszüntetésről. A közel egy hétig tartó sztrájkot végül a munkavállalók nyerték meg, miután az Audi vezetése a legtöbb követelésüket teljesítette, köztük a legfontosabbat, a 18%-os béremelést is. Az Audi vezetése részben azért volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés