Az új kormánytag elárulta, mire készül a negyedik Orbán-kormány

2018. május 8. 08:08  english version   
nyomtatás
 
Az új magyar kormány újfajta költségvetési gazdaságélénkítő intézkedéseket tervez a növekedés 4% felett tartása érdekében - fejtette ki a terveket a Reuters hírügynökségnek Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség frissen kinevezett vezetője.


Költségvetési lépések


Ahogyan a múlt héten több cikkünkben is rámutattunk: a kormány a legújabb tervei szerint tartósan 4%-os gazdasági növekedést lát Magyarországon. Már akkor kiemeltük, hogy ez meglehetősen ambiciózus célkitűzés, bár a kormány új - növekedésösztönző - gazdaságpolitikai elképzeléseit nem ismertük és még mindig nem ismerjük.

A Miniszterelnökség új vezetője most a nemzetközi hírügynökségnek erősítette meg, hogy konkrét növekedésösztönző lépésekkel készül a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező negyedik Orbán-kormány (Orbán Viktor első parlamenti felszólalása az új összetételű parlamentben itt olvasható.).

"Annak érdekében, hogy 4% felett legyen a gazdaság növekedése a következő években, pótlólagos intézkedésekre van szükség. Ezekről jelenleg is tárgyal a kormány, azonban döntés még nem született" - részletezte Gulyás.

Az új kormánytag elárulta, mire készül a negyedik Orbán-kormány

Forrás: 2018-as konvergenciaprogam.

A mezőgazdaságtól az iparon át, a gép- és építőiparon keresztül széleskörű javulást szeretnénk látni - magyarázta a politikus, aki azonban konkrétumot egyelőre nem árult el.

Konkrétan említette a minimálbér további emelését.


Az új kormánytag elárulta, mire készül a negyedik Orbán-kormány

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás után az Országházban 2018. április 25-én. MTI Fotó/Szigetváry Zsolt


Magyar euró


A béremelkedés és az erős gazdasági növekedés segítségével Magyarország képes lesz a gyorsabb felzárkózásra - vélekedett. Személyes véleményét is megosztotta, miszerint nem valószínű az euró bevezetése a következő négy évben.

Konszenzus van a legtöbb közgazdász körében abban, hogy az EU fejlettségi szint 80-90%-ánál lenne érdemes csatlakozni az euróövezethez. Magyarország jelenleg 69%-on áll - mutatott rá. "Akkor kellene csatlakoznunk az eurózónához, ha az a magyar gazdaság és állampolgárok érdekét szolgálja" - mondja.

Mire készülnek még?


A hírügynökség megjegyzi: a kétharmados parlamenti többség birtokában gyakorlatilag bármilyen törvényt átírhat, akár az alkotmányt is. Ennek kapcsán a politikus hangsúlyozta:

nincs tervben olyan reformintézkedés, ami aláásná az igazságszolgáltatás függetlenségét.

Semmilyen esetleges változtatás nem fogja befolyásolni az igazságszolgáltatás alkotmányban rögzített függetlenségét - tette hozzá.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium