Előfizetői tartalom

Az egyiket kicsinálták, jöhet a másik?

Lawrence Summerset tartotta korábban a legesélyesebbnek a piac Barack Obamával ápolt jó viszonya miatt. Ahogy azt korábban megjósoltuk, politikai cirkusz lett az amerikai jegybankelnök-választásból. Summers meghajolva az ellentábora előtt, visszalépett. Ezzel pedig ismét Janet Yellent, a 67 éves Fed-alelnököt tartják a legesélyesebbnek a posztra. Az amerikai elnök ugyanakkor mintha továbbra is húzná az időt. Furcsa, hogy a piac által elfogadott, "könnyű" választást még továbbra sem hozta meg. Előfordulhat, hogy az idő húzása vonakodást jelent, a piac ugyanakkor nagyon meglepődne, ha mégsem Yellen lenne a választott.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve jelenlegi alelnöke Janet Yellen lehet Barack Obama elnök választottja a Fed élére - hivatkozott meg nem nevezett, de a folyamathoz közel álló forrásokra a Bloomberg. A Fed-elnök posztjával kapcsolatban meglehetősen nagy felhajtás alakult ki az utóbbi időkben. Barack Obama elnök a második terminusának legfontosabb személyi döntésének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés