Előfizetői tartalom

Beijedtek Európa szegényei, már a románok is rohannának az euróért

Portfolio
Bulgária és Horvátország után egy újabb tagállam, Románia is kacérkodik az euróbevezetés gondolatával, legalábbis erre utalnak a múlt heti nyilatkozatok. Mindez azért érdekes, mert éppen az Európai Unió három legszegényebb országáról beszélünk, akik a jelek szerint beijedtek, hogy ha kimaradnak az integrációból, akkor sokkal kevesebb támogatást kapnak - írja a Bloomberg.

Bulgária és Horvátország már konkrét lépéseket tett az euró bevezetésének érdekében az utóbbi hónapokban, a múlt héten pedig Románia jelentette be, hogy feléleszti 2015-ben félretett terveit, és az év vége előtt egy új euróbevezetési stratégiát készít - írja a Bloomberg. A lap szerint ezzel a balkáni országok szorosabbra fűzhetik a kapcsolatukat az EU magjával éppen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés