Előfizetői tartalom

Csepreghy több százezer fős leépítést vázolt a közszférában

Portfolio
Míg jelenleg Magyarországon a 4,2 millió munkavállalóból közel 1,1 millió dolgozik az állami bürokráciában, addig "optimális esetben a teljes foglalkoztatottak számának maximum 10-15 százalékát jelenti egy országban a bürokrácia apparátusa" - fejtette ki a mai Világgazdaság vélemény rovatába írt cikkében Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese és Hrozik Adél, a tárca főosztályvezető-helyettese egy közelmúltbeli versenyképességi jelentés apropóján.

A fenti összefüggés a gyakorlatban azt jelentené, hogy a jelenlegi 26% körüli állami foglalkoztatói arányt nagyjából a felére lenne célszerű csökkenteni Magyarországon, ami több mint 500 ezer fős leépítésnek felelne meg. Ez egyébként sokkal bátrabb jelzés, mint Csepreghy január végi nyilatkozata, amikor azt jelezte, hogy a politikai ciklus végéig 100-150 ezer fővel csökkenhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés