Előfizetői tartalom

Draghi: a helyzet jelentősen megváltozott - lépnünk kellett

Portfolio
Mario Draghi, EKB-elnök sajtótájékoztatóján kommentálta a piacot meglepetésként ért kamatdöntést, amit ők hatásos válaszreakciónak gondolnak a jelenlegi gazdasági helyzetre. Az infláció és növekedés kapcsán jelentős lefelé mutató kockázatokat lát az elnök és a véleménye szerint a vártnál sokkal hosszabban láthatunk majd cél alatti inflációt a régióban, viszont defláció nem fenyeget minket.

Az elnök a gazdasági folyamatok áttekintése kapcsán megjegyezte, hogy a régió negyedéves reál GDP növekedése nulla százalékos volt, ugyanakkor ezzel kapcsolatban enyhe javulásra számít az év hátralévő részében. Ezt követően az elnök a döntés konkrét körülményeit vette át, kitérve annak következményeire is: A kamatvágással a régió további fragmentációját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés