A bizonyíték, hogy miért kell sürgősen kezdeni valamit a magyar egészségüggyel

2018. június 15. 07:04  english version   
nyomtatás
 
Közzétette friss tavaszi Euróbarométer felmérését az Európai Bizottság, amiből kiderül az is, hogy a magyarok mit tartanak a legégetőbb kérdésnek. Már az elején eláruljuk: változatlanul az egészségügy van az élen.

A magyar egészségügy legfontosabb kihívásairól is szó lesz a Portfolio konferenciáján.Az Európai Bizottság rendszeresen elkészített felmérése azt vizsgálja, hogy az uniós állampolgárok hogyan ítéli meg az országa gazdasági helyzetét, mennyire optimisták a jövőt illetően, hogyan alakul az EU-ba vetett bizalom és mekkora az eurózóna támogatottsága.

Rendszeresen megkérdezik azt is minden ország állampolgáraitól, hogy szerintük mi az adott tagállam legfontosabb kihívása, amit azonnal kezelni kellene.

A megkérdezett magyarok 46%-a említette az egészségügy és társadalombiztosítás helyzetét, ami messze meghaladja más területek fontosságát. A második helyen 24%-os részaránnyal következik a bevándorlás kérdése, a harmadik az emelkedő árak és megélhetési költségek.

Az is jól látható az alábbi ábrán, hogy az egészségügy kérdését a magyarok sokkal fontosabbnak tartják, mint az EU-28 átlaga. Ha csak ennek a kutatásnak az eredményéből indulunk ki, akkor sürgős beavatkozásért kiállt az egészségügy idehaza.

A bizonyíték, hogy miért kell sürgősen kezdeni valamit a magyar egészségüggyel

Forrás: Eurobarométer, 2018 tavasz, Európai Bizottság.


A bizonyíték, hogy miért kell sürgősen kezdeni valamit a magyar egészségüggyel

Jön a Portfolio magánegészségügyi konferenciája!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium