Budapesten tanácskoznak a világ gyógyszercégei

2018. június 14. 19:16    
nyomtatás
 
Budapesten tartotta éves konferenciáját a generikus és bioszimiláris készítményeket gyártó gyógyszeripar. A bagyszabású háromnapos rendezvényen felszólalt György László is, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.


Csütörtökön megkezdődött a Medicines for Europe és az IGBA éves rendezvényének szakmai programja. A résztvevők olyan témákba osztották meg véleményüket, amelyek leginkább érintik a generikus és bioszimiláris gyártókat. Így például szó volt a gyógyszerhiányról, az adatok felhasználásáról, a Brexit hatásairól, a nemzetközi szabályozási környezet változásáról és az EU új gyógyszerforgalmazási direktívájáról.

David Gaugh, az IGBA elnöke és a hozzáférhető gyógyszerek szövetségének amerikai alelnöke beszédében azt hangsúlyozta, hogy a nemzetközi szabályok harmonizációja és a globális együttműködés valódi előnyöket hozhatnak a betegek számára, hozzáférést, valamint megfizethetőséget világszerte.

Budapesten tanácskoznak a világ gyógyszercégeiMarc Alexander Mahl, a Medicines for Europe elnöke bejelentette, hogy a tagvállalatainál nyílt iparhetet hirdettek, és ez idő alatt bárki megtekintheti gyáraikat. Azt akarják bebizonyítani a fogyasztóknak, hogy az egészségügyi rendszer fontos részét jelentik.

Az eseményen képviseltette magát a magyar kormány is. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára prezentációjában bemutatta a legnagyobb megatrendeket, valamint, hogy milyen feladatokat lát el a minisztérium a kormányban.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium