Kásler: szanálni kell a kórházak gazdálkodását

2018. október 12. 09:27    
nyomtatás
 
Az 5 nemzeti népegészségügyi programra kell építeni a magyar egészségügy jövőjét - kezdte felvezetőjét a Hungaromed keretében tartott Medicina Fórum beszélgetésén Kásler Miklós tárcavezető. Ha megvan a struktúra, akkor mellérendeli a minisztérium a tevékenységet, majd a finanszírozást is ennek fényében módosítják. Emellett szerinte nyilvánvaló, hogy a kórházak gazdálkodási és pénzügyi rendjét szanálni kell.


Mindenki azt szeretné, ha a magyar egészségügy átalakuljon
- ez volt Kásler Miklós első mondata a rendezvényen, ami előrevetíti, hogy a kormány készül valamire az egészségügyben. A miniszter szerint az átalakítás a nemzet és az egészségügyben dolgozók óhaja és ez kényszerítő helyzetet eredményez.

Meg kell határozni az egészségügy struktúráját, és ezt a nemzeti népegészségügyi programokra építjük - mondta.

Kialakul hálózatban és kialakul progresszív szinten is az egészségügy rendszere, a megelőzés, a gyógyítás, és a rehabilitáció jelen lesz minden betegségre és ezek összefésülésével létrejön a váz. Erre a vázra lehet felépíteni a magyar népegészségügyi programot, amely az egész magyar ellátórendszert lefedi. A népegészségügyi program birtokában meg lehet oldani a legnagyobb problémákat - magyarázta Kásler Miklós.

Emellett arra is emlékeztetett, hogy a kormány hivatalba lépésekor kezelni kellett a kórházi fertőzések kérdését. Valamint fontos feladat a magán és az állami ellátórendszer törvényileg szabályozott szétválasztása - ismételte meg.

2018.10.11 09:00 Káslerék kidolgozták az állami és a magán egészségügy szétválását

Ha megvan a struktúra, mellérendeljük a tevékenységet és ez összeér a finanszírozás területével. A finanszírozást akkor tudjuk módosítani, ha ismerjük a tevékenységeket és a finanszírozás helyszínét - mondta. Még egy fontos feladatra kitért az EMMI miniszter:

nyilvánvalóan szanálni kell, át kell alaktani a kórházak gazdálkodási és pénzügyi rendjét.

A panelbeszélgetésben mind a programokat kidolgozó országos intézetek vezetői megszólaltak és hangsúlyozták, hogy a népegészségügyi programok nem fognak működni az emberek egészségtudatosságának növelésével. Emellett abban is egyetértettek, hogy az alapellátást és a háziorvosokat új feladatokkal kell ellátni, de mellé hozzá kell tenni a megfelelő feltételeket.

A valós életmódváltás alapozhatja meg a népegészségügyet
- hangoztatták.

Kásler Miklós a beszélgetés zárszavában azt mondta:

mindig is az volt a véleményem, hogy a magyar egészségügy rendkívüli tartalékokkal rendelkezik, emberi és szakmai tartalékokkal. Nem kell mást tenni, mint segíteni, hogy ezek a képességek teret kapjanak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium