Előfizetői tartalom

Ezen a három dolgon és hat kerületen múlik a kétharmad, szombaton lesz végső eredmény

MTI
|
Portfolio
A külképviseleti szavazók, a levélben szavazók és a Magyarországon belül átjelentkezettek által leadott szavazatok eredménye a következő napokban derül ki és várhatóan szombat délutánra áll össze a végső választási eredmény - vázolta fel az előttünk álló napok fejleményeit a Nemzeti Választási Iroda. Vizsgálatunk alapján hat olyan egyéni választókerület van országosan, ahol az első és második jelölt közötti különbség viszonylag kicsi, amiből háromban a kormánypárti jelölt vezet, de ebből csak egynél, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es választókerületben van esély arra, hogy az ellenzéki jelölt fordítson. Még ha ez meg is történne és a Fidesz-KDNP 133 fős parlamenti mandátuma 132-re, a kétharmad alá bukna, a gyakorlatban, akkor is meg lenne a kétharmada, mivel számíthat a német nemzetiségi országos lista győztesére, aki szintén fideszes. Időközben kiderült, hogy ezen cikkünk latolgatása már idejétmúlt, mivel 133-ról 134-re nőtt a Fidesz-KDNP mandátumainak száma:

Kapcsolódó cikkünk2018.04.09Átkerült egy mandátum - Változott a tegnapi eredményKülképviseleti szavazatokMegérkeztek az első külképviseleti urnák a Nemzeti Választási Irodához (NVI) hétfő reggel, csütörtökig pedig az összes meg fog érkezni, majd a végső választási eredmények az átszavazásokkal együtt szombaton délutánra állnak össze - jelezte az NVI ma. Az első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés