Gyorsabban nőhet a magyar gazdaság

2019. július 10. 14:08  english version   
nyomtatás
 
Az Európai Bizottság javított a magyar GDP-növekedési előrejelzésén, miután a gazdaság a vártnál jobban teljesített az elmúlt időszakban.


Idén elérheti a 4,4%-ot a GDP-növekedés Magyarországon, azonban jövőre 2,8%-ra lassulhat a bővülés üteme az Európai Bizottság nyári előrejelzése szerint. Brüsszel korábban 3,7%-os gazdasági növekedést prognosztizált az idei évre vonatkozóan, azonban a kiugróan jó első negyedéves növekedés és a kedvező kilátások miatt feljebb húzták a várakozásukat. A jövő évi prognózisát változatlanul hagyta a Bizottság, ez azonban "javítást" jelent, hiszen az idei magasabb bázis ellenére kitartottak a 2,8%-os előrejelzést mellett.

A GDP-növekedés a következő negyedévekben is erős maradhat, de már lassulhat a korábbiakhoz képest - véli az Európai Bizottság.

Az infláció 2019 második negyedévében is 4% közelében maradhat a gyors béremelkedés és az erős belső kereslet miatt. A keresetek kétszámjegyű növekedését a minimálbér gyors emelése és a feszes munkaerő-piac okozza. Az idei és a jövő év egészében is 3,2%-os lehet az infláció a Bizottság előrejelzése szerint.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Páratlan párosítás a NAV nyugtáknál (x)

Az e-Cégkapuban már a helyükre kerülnek. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium