Ha ez így megy tovább, Románia teljesen fejre áll

MTI, Portfolio
2019. június 10. 19:14    
nyomtatás
 
A román gazdaság egyre inkább a túlfűtöttség jeleit mutatja, amelyet a friss makrogazdasági adatok is visszaigazolnak.


A román külkereskedelmi mérleg hiánya csaknem 35 %-kal, 5 milliárd euró fölé nőtt az idei első négy hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a román országos statisztikai intézet hétfőn. A deficit 1,3 milliárd euróval volt nagyobb, mint tavaly január és április között.

A román gazdaságot pörgeti a belső kereslet szárnyalása, mindeközben azonban az egyensúlyi mutatók folyamatosan romlanak.

2019.03.13 15:11 Azt hitted, bérrobbanás van Magyarországon? Akkor Romániától leesik az állad

A külkereskedelmi mérleg hiánya azért mélyült, mert a behozatal továbbra is gyorsabb ütemben nőtt, mint a kivitel. Az import 8,3 százalékkal 28,1 milliárd euróra, míg az export 3,8 százalékkal 23,07 milliárd euróra bővült.

Mindez a fizetési mérlegre is kedvezőtlen hatással van, ami a romló költségvetési pozícióval párosulva komoly egyensúlyi problémákhoz, végül pedig gyors "alkalmazkodáshoz" (lelassuló GDP-növekedés) vezethet.

2019.02.14 11:00 Vörös riasztás Romániából - Itt a bizonyíték, hogy egyre nagyobb bajban vannak

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

II. HUNGAROMED kiállítás és konferencia (x)

Három napos egészségipari konferencia és kiállítás a HUNGEXPO-n. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium