Előfizetői tartalom

India is beszáll a kereskedelmi háborúba

MTI
India büntetővámot vezet be vasárnaptól 28 amerikai importtermékre, válaszul arra, hogy a washingtoni kormány június elsején kivonta Indiát a vámkedvezményeket biztosító általános preferenciarendszerből (General System of Preferences - GSP), amely a fejlődő országokat segítő legnagyobb és legrégebb óta (1976 óta) működő amerikai kereskedelmi program.

A GSP egyebek mellett lehetővé teszi a benne részt vevő országoknak mintegy kétezer iparcikk és textiltermék vámmentes bevitelét az Egyesült Államokba. India esetében ez akár 5,6 milliárd dollár összértékű importterméket is érinthet. Az újabb kölcsönös intézkedésekkel tovább súlyosbodik a két ország közötti kereskedelmi vita. India 2018 júniusában már megemelte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés