FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Itt a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése

Portfolio
A várakozásokkal összhangban nem változtatott a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az irányadónak nevezett kamaton, továbbá a kamatfolyosó széleihez sem nyúltak a döntéshozók. A jegybanki alapkamat ezzel továbbra is 0,9%, az egynapos betéti kamat (a márciusi 10 pontos emelést követően) -0,05%, az egynapos hitel kamata 0,9% maradt. A döntés nem okozott meglepetést, a 15 órakor érkező közlemény szövegére mindenesetre érdemes lesz figyelni, hiszen a jegybank tehet finom utalásokat azzal kapcsolatban, hogy változott-e a hazai inflációval, illetve a külső környezettel kapcsolatos helyzetértékelése.

Maradtak a kamatokA mai döntés nem okozott meglepetést, a Portfolio által megkérdezett elemzők mindegyike arra számított, hogy a márciusi 10 bázispontos betéti kamatemelést követően ezúttal (az áprilisi döntéshez hasonlóan) nem nyúl hozzá a kamatokhoz a Magyar Nemzeti Bank.Kapcsolódó cikkünk2019.05.27Az MNB még nem fog kamatot emelni, de figyelnie kell a forintra és az inflációraA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés