Előfizetői tartalom

Jó hír jött mind a német, mind a francia gazdaságról

Portfolio
A várttal szemben emelkedett augusztusban az előzetes német és francia kompozit beszerzési menedzser index és ez arra utal, hogy az eurózóna két legnagyobb gazdasága viszonylag ellenálló a kereskedelmi háborús feszültségek újabb körének - legalábbis látszólag. Az adatok ennek ellenére afelé mutatnak, hogy Németország a technikai recesszió felé sodródik a továbbra is nagyon gyenge feldolgozóipari teljesítményének lehúzó hatása miatt. Közben azért az is fontos, hogy a vártnál jobb német és francia adatok miatt az eurózóna átfogó kompozit bmi adata is jobb lett a vártnál és gyorsuló gazdasági növekedés felé mutat.

Az IHS Markit felmérése szerint Németországban a szolgáltatói beszerzésimenedzser index (bmi) a júliusi 54,5-ről 54,4 pontra ereszkedett, míg a Reuters piaci konszenzusa 54 pontra esést valószínűsített. Ezzel párhuzamosan a feldolgozóipari bmi a júliusi 43,2 pontról 43,6 pontra emelkedett, míg a piac 43 pontra esést várt. Ez tehát jobb lett a vártnál, igaz még mindig jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés