Előfizetői tartalom

Jogtalanul menesztették a KSH elnökét

Portfolio
Jogellenes volt Mellár Tamás 2003-as felmentése a KSH elnöki székéből - állapította meg a Fővárosi Munkaügyi Bíróság pénteken immár jogerősen másodfokon. A bíróság szerint Mellárt megilleti jelenlegi egyetemi tanári fizetése és a KSH elnöki fizetésének különbsége, valamint nem vagyoni kártérítést is kap jó hírnevének megsértése miatt.

Mellárt 2003 novemberében mentették fel a KSH éléről, az akkori kormányszóvivő indoklása szerint szakmai döntés következtében. Tudvalevő, hogy Mellár korábban többek között az MDF gazdaságpolitikai tanácsadója is volt. Mellár a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a bíróság mostani döntésének egyik fontos következménye, hogy a poltikának komolyan kell venni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés