Előfizetői tartalom

Kamatot vágott a Fed: ugrik a dollár, zuhannak a tőzsdék!

Portfolio
2008 decembere óta először csökkentette az alapkamatot szerdán a Fed, de további lazításra nem tett utalást. Fontosabb részletek Tíz év után kmatot csökkentett a Fed 25 bázisponttal 2-2,25 százalékra. Elsősorban a nyomott inflációt és a globális kockázatokat hozták fel érvéként. Jerome Powell szerint nem készülnek hosszú kamatcsökkentési ciklusra, de lehetnek még vágások. Az elnök állítólag nem hallgat Donald Trumpra, védte a Fed függetlenségét. A részvénypiac talán lazább hangvételre számított, ezért esésbe kapcsoltak a Wall Street indexei. A dollár viszont erősödik a hírre, hogy talán mégsem lesz több kamatcsökkentés.

2019. július 31. 21:33 Megosztás És mit csinált mindeközben a forint? Ugyan nincs direkt hatással a forintra a Fed lépése, de a globális devizapiaci fejlemények a magyar fizetőeszköz piacán is megjelentek. A napközben látott nagy forinterősödés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés