Kihozták: Magyarország a legjobb családbarát ország

2019. július 11. 09:14    
nyomtatás
 
Magyarország Franciaországgal együtt a leginkább családbarát ország Európában a családbarátság 12 szempontját vizsgáló friss rangsor alapján - jutott erre a következtetésre a kormány családpolitikáját rendszeresen dicsérő Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért.

Lakossági roadshow az új családtámogatásokról Budapesten, Debrecenben, Győrben, Szegeden és Pécsett! Általános és személyre szabott tájékoztatással várunk mindenkit július második felében a babaváró hitel, a falusi CSOK és a kibővített CSOK tudnivalóiról!A KINCS intézet 2019-ben felállította az Európai Családpolitikai Rangsort. A rangsor célja, hogy rálátást nyújtson az európai országokban elérhető, családokat szolgáló intézkedések komplexitására, a családok által igénybe vehető családtámogatási ellátások és szolgáltatások körére, bőségére - olvasható az intézet oldalán.

A rangsorban az EU 28 tagállama, illetve további 17 európai ország szerepel. Az egyes országok családpolitikáját 12 intézkedéstípus alapján hasonlítja össze a jelentés: vizsgálja a családok lakhatását segítő támogatásokat, a családi típusú adózást, a családi pótlékot, valamint az anyasági, a csecsemőgondozást segítő ellátásokat, a szülési, a gyermekgondozási és az apa szabadságokat, stb.

A besorolás az egyes családpolitikai intézkedéstípusok meglétének, illetve az európai irányelvekhez viszonyított mértékének megfelelően történt 0-1 közötti skálán, ahol a nulla az adott intézkedés hiányát, az 1 annak meglétét, illetve az irányelvnek megfelelő vagy a fölötti mértéket jelöli.

Magyarország Franciaországgal együtt a rangsor élén végzett (a lehetséges 12 pontból ez a két ország 10,5 pontot gyűjtött be), míg a lista középmezőnyében szerepel többi között az Egyesült Királyság, Spanyolország és Dánia, ahol az érintettek valamivel kevesebb családtámogatási lehetőség közül választhatnak. A lista felső harmadában jellemzően uniós, míg az utolsó harmadában EU-n kívüli országok szerepelnek.

Egy hónappal ezelőtt az Unicef közölte családbarát rangsorát, igaz az sokkal szűkebb szempontrendszerre épült:

2019.06.13 09:47 Itt a friss lista! Kiderült, mennyire családbarát Magyarország

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Páratlan párosítás a NAV nyugtáknál (x)

Az e-Cégkapuban már a helyükre kerülnek. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium