Előfizetői tartalom

A spanyolok is a magyarhoz hasonló terven dolgoznak

Portfolio
Ingatlanvásárlásért adnák a spanyolok a tartózkodási engedélyt gazdag külföldi befektetőknek, akik a pangó spanyol ingatlanpiacon legalább 160 ezer euróért ingatlan vásárolnak - jelentette be tegnap a spanyol kereskedelmi minisztérium. A tárca bevallottan orosz és kínai befektetőket céloz meg, akik érvelése szerint már egyébként is nagy számban jelen vannak a spanyol ingatlanpiacon. Az elképzelés hasonlít arra a közelmúltbeli magyar kormányzati elképzelésre, hogy 250 ezer euró feletti államkötvény megvásárlásával és legalább 5 évig megtartásával letelepedési engedélyt tudnának szerezni külföldiek (bevallottan szintén gazdag kínai befektetők). A magyar törvénymódosító indítványról (amely az eredeti elképzeléshez képest változott) a parlament honlapja szerint jövő héten lesz zárószavazás.

Kapcsolódó cikkünk2012.10.27Letelepedési államkötvényt alkotna a FideszSpanyolországban az új terv hátterében az áll, hogy becslések szerint több mint 1 millió ingatlan áll üresen a súlyos ingatlanpiaci válság következményeként, az árak a csúcshoz képest már több mint 30%-kal estek és a Reuters tegnapi beszámolója szerint egyes szakértők arra számítanak, hogy még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés