Előfizetői tartalom

Látványos térkép a kihaló Európáról - Bevándorlók nélkül elkerülhetetlen a fogyás

Portfolio
Európában egyetlen olyan ország sincs, ahol a népesség hosszú távú fenntartásához szükséges számú gyerek születne, közben azonban kivétel nélkül az összes afrikai, és jó néhány ázsiai országban nagyon magas az egy nőre jutó gyerekszám, ami garantálja, hogy ezeknek az országoknak a népessége a következő években / évtizedekben rohamosan növekedjen. Látványos térkép a világ népesedési helyzetéről.

Amennyiben a migrációs folyamatokat figyelmen kívül hagyjuk, akkor egy ország népességének hosszú távú fenntartásához 2,1-es teljes termékenységi arányszámra van szükség, vagyis egy nőnek átlagosan valamivel több mint 2 gyereket kell szülnie élete során. 2,1-es arányszám alatt fogyó, felette növekvő populációról beszélhetünk. Az nem újdonság, hogy Európa, főleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés