Előfizetői tartalom

Leminősítette Amerikát az S&P - Szakadtak a hétvégi tőzsdék

Portfolio
Példátlan lépésre szánta el magát a Standard and Poor's péntek éjszaka: egy fokozattal ugyanis leminõsítette az Egyesült Államok besorolását, így Amerika elvesztette évtizedek óta tartó kiváltságát, a tripla A besorolást. Az új minõsítés "AA+", amelynek kilátása negatív, vagyis további leminõsítés is jöhet még. Információk szerint péntek este drámai fordulatok elõzték meg a leminõsítés bejelentését.Fontosabb részletek Pénteken az amerikai piaczárás után közölte a hitelminõsítõ, hogy egy fokozattal rontotta az USA besorolását. Amerika leminõsítésére még soha sem volt példa, egyesek már egy új pénzügyi rendszer kialakulásáról írnak. A világ vezetõ döntéshozói pedig válságtanácskozáson vitatják meg a feszült helyzetet. Az elemzõk és piaci szakértõk megosztottak a leminõsítés indokoltságában és a várható piaci reakciókat illetõen. A szaúdi és az izraeli tõzsde nagyot zuhant a hétvégén, az elsõ hétfõi reakciók a nagy tõzsdéken és a devizapiacokon is szélsõségesek lehetnek. Az USA legnagyobb hitelezõi nyugalomra intettek, Kína meglehetõsen keményen üzent.

2011. augusztus 07. 23:36 Megosztás Lépett az EKB! A jegybankárok ma esti telefonkonferenciáját követõen az Európai Központi Bank közleményben ismertette a Kormányzótanács döntéseit. Dokumentum alapján most már biztos, hogy igazak voltak azok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés