Előfizetői tartalom

Magyarország lehet Trump háborújának egyik legnagyobb áldozata

Portfolio
A nagymértékű járműipari exportja miatt Magyarország a világon a negyedik leginkább integrált gazdaság a globális értékláncokba, és ezért különösen sérülékeny a globális kereskedelmi háború durvulása esetén - mutat rá friss infografikájában a Reuters. Éppen ezért is különösen fontos az a hír, ami tegnap este jött Berlinből és ami a német autógyártók, illetve a részvénypiacok és az euró mellett a forint reggeli ugrásában is szerepet játszhatott.

Tegnap este arról közölt információkat a német Handelsblatt, hogy az Egyesült Államok berlini nagykövetével zajlott egyeztetések alapján hajlana Donald Trump az európai autókra vonatkozó nulla százalékos amerikai importvámra, ha cserébe az európai piacon is ugyanígy nulla százalékos lenne az importvám az amerikai autókra. Utóbbi elérésére, a lobbizásra ígéretet tettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés