Előfizetői tartalom

Megfullad az ország az IMF-hitel feltételei alatt

Portfolio
Magyarország, Lettország és Ukrajna is követett el gazdaságpolitikai hibákat a válság kirobbanása előtt, amelyek növelték kiszolgáltatottságukat a külső sokkokra. A kormányok válaszoltak a gazdasági válság okozta kihívásokra, a Nemzetközi Valutaalap által nyújtott segítséget felhasználva - áll "Az IMF készenléti hitel megállapodásai és a kelet-európai gazdasági visszaesés" című Center for Economic and Policy Research intézet friss tanulmányában, amelynek szerzői szerint a nemzetközi hitelekért vállalt szigorú intézkedések sokkal nehezebbé teszik a kilábalás folyamatát.

Kapcsolódó cikkünk2009.09.11 12:10 Lélegeztetőgéppel, de átvészelte Magyarország a kritikus időszakotA CEPR szakemberei által készített, magyar, ukrán és lett IMF-hitelt és annak hatásait vizsgáló tanulmány kiemeli, hogy a hitel megállapodásért cserébe vállalt megszorító intézkedések (fiskális és monetáris oldalon is) tovább súlyosbították a három gazdaság mélyrepülését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés