Előfizetői tartalom

Meglepetés: még gyorsabban nőtt a magyar gazdaság!

Portfolio
Az előzetes (szezonális és naptárhatással igazított) adatok szerint tavaly az utolsó negyedévben éves alapon 4,8%-kal bővült a magyar gazdaság. A kiigazítatlan adat 4,4%, az erre vonatkozó piaci várakozás 4,1% volt, miközben a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden 4,8%-ra várta a GDP-növekedést. Vagyis az előzetes tényadat éppen a kétféle várakozás közé esik, összességében erős konjunktúráról számot adva.

A magyar gazdaság növekedése több lábon áll, szinte minden területen emelkedik a GDP. Erről a ma megjelent előzetes adatok alapján keveset lehet tudni, de a havi termelési volumenekből is jól látszik, hogy az exportra termelő ipar, az uniós forrásokkal újra nyakon öntött építőipar, illetve a reálkereset-emelkedésből leginkább profitáló szolgáltató szektor is bővülni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés