FONTOS Visszatér a rettegett benzinárstop?! Hajszálnyira vagyunk az autósok rémálmától
 
Előfizetői tartalom

Meglepően viselkedik az infláció, megbuktak a nagy jegybankok?

Portfolio
A globális inflációs folyamatok egyszerűen nem illeszkednek abba a monetáris politikai modellbe, amelyet a Fed, az EKB és más nagy jegybankok alkalmaznak. Az inflációt és a kötvénypiaci hozamokat elsősorban egyedi tényezők húzzák néha felfelé, a nagy globális trend azonban tartósan lefelé mutat, a dezinfláció szinte leküzdhetetlen. Elképzelhető, hogy a következő válságot negatív hozamkörnyezetben érjük el - festett érdekes képet Tatha Ghose, a Commerzbank vezető feltörekvőpiaci elemzője a Portfolio és a Credit Management Szövetség közös Business and Finance Summitján.

Tatha Ghose nyitóelőadásának fő üzenete szerint egy hagyományos eszközökkel nehezen magyarázható új világ köszöntött be a globális tőkepiacokon, alapfolyamatként az infláció tartós és makacs lefelé irányuló trendje határozza ezt meg. Úgy tűnik, hogy a nagy jegybankok dezinfláció ellen folytatott küzdelme megbukott, a következő évek piaci meglepetéseit pedig az határozhatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés