Megszólalt a magyar jegybankár: nincs ok visszavenni a lazaságból

2018. június 14. 10:21  english version   
nyomtatás
 
A jelenlegi laza monetáris politikai irányultság összhangban van az inflációs cél elérésével, ezért nincs ok visszavenni ebből a lazaságból - mondta csütörtökön a Reutersnek Pleschinger Gyula, a Monetáris Tanács tagja. A döntéshozó elismerte, hogy az EKB mai döntése fontos a kilátások szempontjából, illetve folyamatosan nyomon követik az olajár és a forintárfolyam alakulását.


A jegybank döntéshozója egy jegybanki konferencia szünetében nyilatkozott a hírügynökségnek, hangsúlyozta, hogy a jelenlegi laza politika szerinte összhangban van az MNB inflációs céljával. Éppen ezért nem lát okot arra, hogy változtassanak a hozzáállásukon.

A jelenlegi piaci fejlemények átmenetileg élénkíthetik az inflációt, de az áremelkedési ütem a jegybank toleranciasávján belül maradhat - emelte ki Pleschinger. Hozzátette, hogy az MNB inflációs mutatói továbbra is stabilan 2% körüli maginflációt mutatnak. Rövidtávon az inflációs ütem meghaladhatja a 3 százalékot, de a jegybank továbbra is arra számít, hogy a célt valamikor 2019-ben érik el tartósan, szerinte erre a jövő év második negyedévében kerülhet sor.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium