Előfizetői tartalom

Merkel: szakadék van a vágyak között, elmaradhat a mai alku

MTI
Elképzelhető, hogy nem születik döntés az európai uniós intézmények elnöki tisztségeinek betöltéséről a tagországok vezetőinek csütörtökön kezdődő brüsszeli csúcsértekezletén - jelentette ki a német kancellár a találkozóra érkezvén. A bolgár miniszterelnök azt is elárulta: az Európai Tanács elnöke három nevet fog beterjeszteni szavazásra a Bizottság leendő elnökéről, de a neveket nem árulta el.

Angela Merkel hangsúlyozta, ez nem lenne tragédia, ugyanis van még némi idő az Európai Parlament július 2-ai alakuló üléséig, és az a fontos, hogy addig sikerüljön döntést hozni. Hozzátette, egyelőre meglehetősen nagy a szakadék a különböző felek álláspontjai között. Leszögezte, hogy a német kormánypártok továbbra is támogatják a csúcsjelölti rendszert, mindazonáltal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés