Előfizetői tartalom

Most egy kicsit fellélegezhet az eurózóna - De mi vár a monetáris unióra?

Mégsem a nagy esélyesnek számító Jens Weidmann, a Bundesbank elnöke fogja vezetni az Európai Központi Bankot Mario Draghi mandátumának lejárta után, ami elképesztően jó hír az euró jövője szempontjából, hiszen nála héjább tagja nincs a Kormányzótanácsnak. A következő időszakban is kreatív és bátor döntéseket kell majd hozniuk a jegybankároknak, ahogyan arra szükség volt az elmúlt években is. Lássuk, milyen esélye lesz erre az EKB-nak Christine Lagarde vezetésével.

Draghi tényleg varázsolt. Az összeomlás széléről hozta vissza az eurózónát. Sokan várták tőle, hogy remek munkát fog végezni az EKB élén, azonban még az optimista várakozásokat is felülmúlta, hiszen az eurózóna nemcsak megmenekült, hanem olyan erős, magabiztos és céltudatos központi bankot adott a monetáris uniónak, amelyről kevesen álmodtak. Drgahi nem csak kimondta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés