FONTOS Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk
 
Előfizetői tartalom

Döbbenetesen ártalmasak a magyar munkahelyek

Szeredy Csaba, ViveLab Ergo
Nagy valószínűséggel megbetegszik az, aki magyarországi gyárban vállal fizikai munkát. A munkaállomások ugyanis meglepően rosszul vannak kialakítva: mindössze 12 százalékuk nem okoz betegséget. Erre jutott a ViveLab Ergo felmérése, amely kimutatta, hogy a munkaállomások 71 százaléka közepes, 17 százaléka pedig magas kockázatot rejt egészségügyi szempontból.

A vizsgálatok számos ágazatra terjedtek ki, a legtöbb a járműiparban és az elektronikai iparban folyt. Kiderült, hogy a gyártósorok mellett dolgozók nagy fizikai megterhelésnek vannak kitéve. Egy műszak hossza általában 12 óra, ezalatt sokszor több, mint 20 km-t kell gyalogolni - nem ritkán kényelmetlen munkacipőben - vagy összesen több tonnát felemelni. Jellemző a monoton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés