Előfizetői tartalom

Így használt a kormány akcióterve a foglalkoztatásnak

Portfolio
A Munkahelyvédelmi Akcióterv 2013. januári bevezetése óta láthatóan nagyobbat nőtt a foglalkoztatottság a fiatalok és az idősebbek körében, mint a kedvezményeken kívül eső munkavállalói csoportok esetében, azonban a szintén a célcsoportba tartozó tartós munkanélküliek és a gyermekvállalás után a munka világába visszatérő nők esetében nem járt kimutathatóan pozitív hatással a munkáltatói terhek csökkentése - ezt állapította meg az IMF a magyar munkaerő-piaci intézkedések hatásairól pénteki jelentésében.

Az IMF azt vizsgálta, hogy hogyan hatottak a kormány munkaerő-piaci intézkedései a munkaerő sérülékenyebb csoportjainak foglalkoztatottságára. A kormány három évvel ezelőtt célzottan csökkentette a munkáltatói terheket. A 2013 januárjában életbe lépett Munkahelyvédelmi Akcióterv részeként a szakképzettséget nem igénylő (FEOR 9-es) munkakörökben a 25 év alatti pályakezdők az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés