Nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól a rövid héten

2019. június 10. 06:35  english version   
nyomtatás
 
A hétfői ünnepnap miatt rövid hetünk lesz, melyen nem fognak hemzsegni a makroadatok, sőt igazán fontos számok nem várhatók sem itthon, sem külföldön. Egyelőre a jegybankok is szünetet tartanak az EKB múlt heti és a Fed jövő heti ülései között.


A mai pünkösd hétfő miatt eleve csendesebb időszak jöhet, ráadásul fontos makroadatok sem jelennek meg a héten. Várhatóan továbbra is az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek határozzák majd meg a hangulatot. Ugyan nálunk pihenőnap lesz, külföldön azért megjelennek említésre méltó adatok hétfőn. A hajnali ázsiai statisztikák mellett délelőtt a brit növekedésre és külkereskedelemre lehet érdemes figyelni.

Nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól a rövid héten


Kedden viszont a szokásos kincstárjegy-aukció mellett semmi említésre méltó esemény nem várható, ami érdemben befolyásolná a piaci hangulatot. Szerdán aztán a kínai és az amerikai inflációs adatra lehet koncentrálni, főleg az utóbbi lesz fontos a Fed kamatpolitikája miatt.

Nem rágjuk le a körmünket az izgalomtól a rövid héten


A KSH csütörtök reggel közli a részletes áprilisi ipari adatot, ami a múlt heti előzetes statisztika hátterét világíthatja meg. Emellett a délelőtt érkező német infláció érdemel még említést.

Péntek reggel jelenik meg az MNB előzetes statisztikai mérlege, de várhatóan az sem fogja megrengetni a piacokat, ahogy az építőipari adat is legfeljebb abból a szempontból lehet érdekes, hogy folytatódik-e az első negyedévben látott kiemelkedő bővülés. Közben hajnalban szintén Kínából jelennek meg fontos statisztikák, majd délután az amerikai kiskereskedelem statisztikájával zárhatjuk a hetet.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

II. HUNGAROMED kiállítás és konferencia (x)

Három napos egészségipari konferencia és kiállítás a HUNGEXPO-n. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium