Előfizetői tartalom

Nem adott piros pöttyöt Matolcsynak a Financial Times (2.)

Portfolio
A Financial Times idén is elkészítette az Európai Unió pénzügyminisztereinek rangsorát. Magyarország képviseletében a pénzügyekért is felelős Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy helyet csúszott hátra a 2011-es pozíciójához képest, a 19-es listán az utolsó előtti helyet szerezte meg. Az első helyen német kollégája, Wolfgang Schäuble végzett. A legnagyobb javulást Olaszország tudja felmutatni, de látványos Írország elmúlt kétéves teljesítménye is ebben a tekintetben.

Németország pénzügyminisztere, Wolfgang Schäuble mutatta a legjobb teljesítményt az elmúlt egy évben a brit gazdasági napilap értékelése szerint. A második helyet a svéd Anders Borg szerezte meg, míg a harmadik a lengyel Jacek Rostowski lett.Matolcsy György a 19 pénzügyminisztert felvonultató listán az utolsó előtti helyet foglalja el, csak spanyol kollégája, Luis de Guindos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés