Előfizetői tartalom

NGM: kimagasló a magyar gazdaság teljesítménye

Molnár István, Pénzügyminisztérium
|
dr. Várpalotai Viktor, NGM
A magyar gazdaság elmúlt évekbeli teljesítményéről a közelmúltban több újságcikk is megjelent. Ezek között voltak olyanok, amelyek néhány kiragadott makrogazdasági mutató alapján vontak mérleget elismerve, hogy az elmúlt négy évben javult a magyar gazdaság helyzete, ugyanakkor értékelésük szerint még így is elmaradt a régió eredményeitől. A Nemzetgazdasági Minisztérium szakértői azzal a céllal készítettek elemzést, hogy átfogóbb képet adjanak a magyar gazdasági folyamatokról és régiós helyzetéről.

A magyar gazdaság 2010 utáni években mutatott teljesítményének értékelése nem lehet teljes az akkori terhes örökség és annak felszámolására tett erőfeszítések figyelembe vétele nélkül. A 2000-es évektől kibontakozó folyamatok, mint például a devizahitelekből finanszírozott vállalati és lakossági ingatlanberuházások, alacsony szinten stagnáló foglalkoztatás, az Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés