Orbán Viktor szerint kizárhatják a Fideszt a Néppártból

2018. szeptember 13. 21:39  english version   
nyomtatás
 
Egy résztvevő elmondása szerint a miniszterelnök körülbelül 50 százalék esélyt lát a Fidesz kizárására a Néppártból - írta az atv.hu.


Orbán Viktor Velencén, a Fidesz-frakció kihelyezett zárt ülésén az egyik résztvevő elmondása szerint körülbelül ugyanakkora esélyt adott arra, hogy a Sargentini-jelentés és a 7-es cikkelyes eljárás elindítása miatt kizárják a Fideszt az Európai Néppártból, mint amennyit annak, hogy ezt megússzák. Mindent megtesznek azonban, hogy a néppárti pártcsaládban maradjanak, "Orbán Viktor határozottan ezt érzékeltette a képviselőkkel" - írta a portál forrására hivatkozva.

Magáról a kétharmados strasbourgi szavazásról és a több mint 110 néppárti igen voksról a portál forrása szerint a fideszes és KDNP-s képviselők előtt egyérteművé tette, hogy Merkel kancellár büntetni akarta a kormányt.

Az értesülés szerint az ülésen azt számolgatták és kalkulálták, hogy milyen eredmény születhet a különböző szcenáriók megvalósulásával jövő májusban az EP-választáson. Ezek szerint a miniszterelnök is azzal kalkulál, hogy a mostani 12 fideszes 4 határon túli képviselőnél több mandátumot szerez majd a Fidesz-lista.

Címlapkép: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium