Előfizetői tartalom

Rohamosan gyengül a magyar gazdaság pajzsa - De még meddig?

Portfolio
Az elmúlt negyedévek kellemetlen meglepetése volt a külső egyensúly romlásának egyre erősödő intenzitása. A Magyar Nemzeti Bank legutóbbi előrejelzésében már azzal számol, hogy jövőre szinte teljesen elfogy a folyó fizetési mérleg többlete. A jegybanki szakértők ugyanakkor optimisták: szerintük itt meg is áll a finanszírozási képesség romlása, és elfogadható szinten stabilizálódik.

A harmadik negyedéves folyó fizetési mérleg statisztika szerint tovább romlott a magyar gazdaság külső egyensúlya. A külfölddel szembeni nettó finanszírozási képesség (a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlege) a szezonális hatások kiszűrésével a negyedéves GDP 2,5 %-a volt, ami hétéves mélypontot jelent.A romlás elősorban az áruforgalom területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés