Előfizetői tartalom

Szembe kell néznünk a valósággal, és végrehajtani a versenyképességi fordulatot!

Baksay Gergely, MNB
|
Szalai Ákos, MNB
|
Asztalos Péter, MNB
A Magyar Nemzeti Bank által első alkalommal publikált Versenyképességi jelentés célja, hogy átfogó és objektív képet adjon Magyarország versenyképességi helyzetéről. A versenyképesség alapos értékelése céljából a jelentés 11 témakört fed le, 100-nál is több indikátort használ, amelyek több mint 90 százaléka objektív. Hiteles diagnózis nélkül ugyanis nem lehet megfelelő és következetes strukturális politikát folytatni, illetve hazánk esetében versenyképességi fordulatot végrehajtani, ami viszont nélkülözhetetlen a közepes fejlettség csapdájából való kitöréshez.

Bevezető gondolatokA 2010 utáni fiskális és a 2013-tól kezdődő monetáris politikai reformok megteremtették a makropénzügyi egyensúly és a reálgazdasági növekedés Magyarországon korábban nem látott összhangját, az intézkedések egyúttal számos területen hozzájárultak hazánk versenyképességi pozíciójának javulásához is, ami megnyilvánult abban is, hogy Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés