Előfizetői tartalom

Több magyar autópályát építenek és lesz reptéri vasút - 70 milliárdos hitelt kap Magyarország

Portfolio
A magyar állam és az Európai Beruházási Bank (EIB) több mint 70 milliárd forint összértékű hitelszerződést kötött, amelyet az uniós fejlesztésekhez szükséges hazai önrészhez használhat fel Magyarország - tájékoztatott Varga Mihály. A pénzügyminiszter és Vazil Hudák EIB-alelnök által aláírt megegyezés egyebek mellett a közlekedési infrastruktúra, a települési vízellátás és az energiahatékonyság javítását célzó beruházások megvalósításához járul hozzá - közölte a Pénzügyminisztérium.

Magyarország 2015-ben kötött megállapodást az Európai Beruházási Bankkal, ennek értelmében az uniós fejlesztések önrészének előfinanszírozásához 2020-ig hazánk egymilliárd eurós hitelkeretet vehet igénybe - hangsúlyozta Varga Mihály. A bankkal kötött megállapodásoknak köszönhetően olyan beruházások szerepelnek a tervek között, mint például a budapesti ivóvíz-szolgáltatás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés