Előfizetői tartalom

Ugrottak a számok - Elkezdték nagyüzemben számolni a levélszavazatokat

Portfolio
Két óta alatt közel 6 ezerrel ugrott az "Átjelentkezéssel, külképviseleten és levélben szavazók beérkezett borítékjainak száma" a valasztas.hu-n, és egy másik adattábla szerint ez kizárólag a külföldön levélben leadott (levél)szavazatok feldolgozott számának ugrása miatt történt így. A következő 1-2 napban a külképviseleti és az itthon átjelentkezéssel leadott szavazatokat is megszámolják, így érdemes még figyelni a fejleményeket. A parlamenti patkó nem változott: a Fidesz-KDNP-nek továbbra is biztos a kétharmados többsége még azzal együtt is, hogy egy-két szorosabb egyéni választókerületben még minimális esély lehet az ellenzéki fordításra.

A valasztas.hu-n az "országos listás választás jegyzőkönyvi formában" linkre kattintva a 10 óra 56 perces állapot szerint az alábbi táblázat tárult elénk, miszerint a 7 millió 980 ezer választópolgár közül 5 millió 287 ezer jelent meg az urnáknál vasárnap, rajtuk kívül pedig 187 ezer levélben, átjelentkezéssel, vagy külképviseleten jelent meg. Egy ráfrissítés után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés