Előfizetői tartalom

Újra figyelmeztette Brüsszel a magyar kormányt (2.)

Portfolio
Jelentősen eltért a magyar költségvetési pálya 2018-ban az előírttól, ezért újra figyelmeztette a ma kiadott országspecifikus ajánlások között a magyar kormányt az Európai Bizottság. Emellett 2019-re és 2020-ra is előírt költségvetési kiigazító lépéseket, illetve egyéb ajánlásokat. Mivel az ország nem tagja az eurózónának, így ha idén október közepéig nem felel meg a mostani ajánlásnak, akkor sem kell szankcióra számítania a kormánynak a túlzottan laza költségvetési politika miatt. Közben a tegnap bemutatott 2020-as költségvetési törvénytervezet váratlanul csökkentette a megcélzott büdzséhiányt, ami egyúttal a Bizottság által közép távra előírt költségvetési pályához való közeledést is elősegíti.

Kapcsolódó cikkünk2019.06.05Szép csendben új csodafegyvereken dolgozik a kormányHogy jutottunk idáig és mi a megállapítás?Az Európai Bizottság a Stabilitási és Növekedési Egyezmény preventív ágában tavaly júniusban az akkori magyar költségvetési tervek alapján már kiadott egy figyelmeztetést, hogy ki kell igazítania a magyar kormánynak a büdzsé pályáját, mert fennáll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés