Előfizetői tartalom

Váratlanul rossz adat jött Amerikából is

Portfolio
A várt 185 ezer fő helyett csak 75 ezer új nem-mezőgazdasági új munkahely jött létre májusban az Egyesült Államokban és a megelőző két hónap adatát is összesen 55 ezer fővel lefelé módosították. A munkanélküliségi ráta ezzel a csalódással együtt is 3,6%-on stagnált, az aktivitási ráta pedig továbbra is alacsony szinte, 62,8%-on stagnált.

A vártnál gyengébb foglalkoztatás-növekedési adatra megütötték a dollárt, amelyben részben annak is lehetett szerepe, hogy az átlagos órabérek májusban csak 0,2%-kal, nem pedig a várt 0,3%-kal emelkedtek. Így az éves béremelkedés üteme is "csak" 3,1% lett a várt 3,2% helyett.Kapcsolódó cikkünk2019.06.07Ütik a dollárt a kiábrándító amerikai adatraA 75 ezer fős nem-mezőgazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés