Előfizetői tartalom

Yellen: ne aggódjatok annyira az első emelés miatt!

Portfolio
Nem kéne annyira nagy jelentőséget tulajdonítani az első lehetséges kamatemelésnek, hiszen a monetáris politika az elkövetkező időszakban még nagyon támogató lesz - jelentette ki Janet Yellen Fed-elnök mai sajtótájékoztatóján, miután a Fed a mai napon változatlanul hagyta az irányadó rátáját, de a döntéshozók előrejelzései idei emelést jósoltak.

A piac sokszor túlságosan nagy jelentőséget tulajdonít az első kamatemelésnek, márpedig nem annak, hanem az egész kamatpályának kéne igazán számítania - fejtette ki véleményét Janet Yellen, feltehetően arra reagálva, hogy óriási piaci fókuszban van az első emelés időpontja. Az arra vonatkozó becslések bárminemű változása is erőteljesen piacmozgató erővel bír.El akarom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés