amerika sas
Globál

Amerikai elnökválasztás: mutatjuk, ki áll jobban két héttel a választás előtt

Portfolio
Donald Trump lemaradása továbbra is jelentős az országos felmérésekben, de az utóbbi napokban némileg le tudott faragni a lemaradásából. Ha minden a felmérések szerint alakulna, akkor jelenleg Joe Biden nyerné a választást. A kérdés csak az, hogy minden a felmérések szerint fog-e alakulni.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az országos felmérésekben továbbra is jelentős Joe Biden demokrata jelölt előnye Donald Trumppal szemben a Real Clear Politics választási összesítő adatai szerint. Az elmúlt két hétben végzett felmérések átlaga szerint Joe Biden az országos szavazatok 51,3, Donald Trump pedig 42,4%-át szerezné meg. A 8,9%-pontos különbség minimális javulás Trump számára az október 11-i 10,3%-pontos különbséghez képest.

Az országos felmérések azonban nem adnak jó képet a választás lehetséges kimeneteléről, sokkal fontosabb az egyes csatatérállamokat vizsgálni, ahol mindkét jelöltnek nagyjából egyforma esélye van a győzelemre. Ezeket látva is azt mondhatjuk, hogy csak a felmérések szerint Joe Biden jelenleg magabiztos győzelmet aratna Donald Trump felett.

A fenti államok közül azonban érdemes kiemelni néhányat. Ohio-ban például Trump átvette a vezetést, ott az elmúlt napokban már enyhe Biden-előnyt mértek. Wisconsinban ezzel szemben jelentősen elhúzott Biden, és Pennsylvaniában, Michiganban is nagy a demokrata jelölt előnye. Trump valószínűleg behúzza Texast, és Georgiában, Floridában, Ohióban és Arizonában is jók az esélyei,

de még ezek megnyerésével sem maradna elnök, mert olyan államokból, amelyet a demokraták szinte biztosan behúznak, sokkal több van, mint magabiztos republikánus előnyt mutató államokból.

Trump viszont továbbra is bízhat a közvélemény-kutatások pontatlanságában, amelyek 2016-ban is Hillary Clintont mérték esélyesebbnek, ehhez képest végül Trumpnak magabiztos előnye volt az elektori kollégiumban. Trump mindenesetre rendkívül aktív az utolsó két hétben, sorra járja végig a csatatér-államokat.

A felek magyar idő szerint pénteken vitáznak újra, a vitát hajnalban élőben tudósítja a Portfolio, majd rövid villámértékelést is közzéteszünk a vitáról.

Címlapkép: Getty Images

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
boris johnson brexit no deal
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020