moszkva_shutterstock-20170929
Globál

Hűl az orosz konjunktúra

MTI
Oroszországban az elemzők által várt lassulás helyett gyorsult a kiskereskedelmi forgalom csökkenése szeptemberben. A munkanélküliségi ráta viszont  stagnálás helyett csökkent.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint szeptemberben 3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, miután augusztusban kisebb, 2,7 százalék volt a visszaesés éves összevetésben. Elemzők kisebb, 2,1 százalékos kiskereskedelmi forgalomcsökkenésre számítottak a múlt hónapra.

Augusztussal összevetve szeptemberben 1,7 százalékkal esett vissza a kiskereskedelmi forgalom.

Az idei első kilenc hónapban összességében 4,8 százalékkal csökkent a forgalom Oroszországban, a tavalyi 1,9 százalékos növekedés után.

A statisztikai hivatal szintén szerdán tette közzé, hogy szeptemberben 6,3 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta az augusztusi 6,4 százalékról. Szakértők az augusztusival megegyező rátával számoltak. Oroszországban most először csökkent a munkanélküliségi ráta a koronavírus-járvány megjelentése óta. Márciusban még 4,7 százalék volt. Szeptemberben 4 millió 777 ezer munkanélkülit tartottak nyilván Oroszországban, ami 31 ezerrel kevesebb az augusztusinál. A munkanélküliség tavaly szeptemberben 4,5 százalék volt.

Címlapkép: Shutterstock

trader
GettyImages-1191984095
repulomaszkcovid
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus