amerika_elovalasztas
Globál

Kijöttek az első felmérések: ki nyerte a ma hajnali elnökválasztási vitát?

Portfolio
Kijöttek az első - hangsúlyosan nem reprezentatív - felmérések a ma hajnali elnökjelölti vita eredményéről. Ezek alapján nehéz győztest hirdetni, mert nagy a szórás az eredményekben.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A mai elnökjelölti vita Joe Biden és Donald Trump között sok elemzőt meglepett, az előző elnökjelölti vita stílusával szemben ma a felek valódi szakpolitikai vitát folytattak. Abban sincs egyetértés az elemzők között, hogy ki nyerte meg a vitát, az eseményt videón közvetítő CNN szerkesztői és vendégelemzői között is kialakult egy kisebb vita az esemény után, az egyik elemző szájából az is elhangzott, hogy „Ti teljesen más vitát néztetek, mint én”, és szerinte a vitát Trump egyértelműen megnyerte.

Mi is ezt gondoljuk, de mivel Joe Biden szereplése sem volt rossz, így vélhetően ennek a vitának már nagyon kevés hatása lesz a választás kimenetelére. Mindenesetre a felméréseken is az látszik, hogy nagy a megosztottság a választók között, de többségben inkább Trumpot hozzák ki győztesnek a mérések – nem úgy, mint az első vitán, amit egyértelműen Biden nyert meg.

  • A YouGov 491 főn elvégzett felmérése szerint a nézők 54%-a Bident, 35%-uk Trumpot tartja győztesnek, 9%-uk szerint az eredmény döntetlen. 
  • A 6abc.com webes felületén a nézők 54%-a Trumpot, 46%-uk Bident hozta ki győztesnek. Érdekesség, hogy a portál Twitter-fiókján is elvégzett egy szavazást, ott 46 ezres mintán 70%-os Trump-győzelmet mértek, Bident csak az interentezők 30%-a tartotta győztesnek.
  • New Jersey lokális hírportálja, a NJ.com 180 ezres mintán szintén Trump-győzelmet mért a mai vitára, 55% gondolta a republikánus elnököt jobbnak, 45%-uk Bident. New Jerseyről tudni kell, hogy hagyományosan demokrata többségű államnak számít.
  • A CNN pollja szerint 53%-a a szavazóknak Bident, 39%-a Trumpot látta győztesnek ma. A felmérésben azonos arányban vettek részt republikánus és demokrata érzelmű szavazók, de legtöbben a pártsemleges nézők voltak.
  • A FOX News mérte a legnagyobb Trump-győzelmet, a jobboldali érzelmű portál szerint a nézők 74%-a Trumpot, 24% Bident látta győztesnek. Itt azonban el kell mondani, hogy a Fox olvasói és nézői többnyire republikánus érzelműek.

A felmérést végző hírforrások lokális elhelyezkedése, valamint az egyértelműen valamelyik párthoz húzó olvasóik miatt egyik felmérés sem tekinthető reprezentatívnak, mindenesetre érdekes, hogy mekkora a szórás a vélemények között, az első vita után többnyire egyértelmű Biden-győzelmet mértek a fenti pollok.

Címlapkép: Getty Images

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

covid kórház koronavírus járvány