robert koch berlin
Globál

Megtámadták a német járványügyi központot

Portfolio
Néhány támadó az éjjel tűzgyújtó szerkezettel támadta meg a német járványügyi központot, a Robert Koch intézetet – írja a Reuters.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A támadók palackos tűzgyújtó eszközzel (Molotov-koktéllal) támadták meg a német járványügyi központot, a támadás nem járt sikerrel, az épületben kisebb kárt tudtak csak okozni az elkövetők – közölte a rendőrség vasárnap.

A kormányzat járványügyi tanácsadó központjának biztonsági őrei tanúsították a támadást. Az épület egyik ablaka betört, de senki sem sérült meg, a támadók elmenekültek a helyszínről.

Németországot nem érinti különösen súlyosan a koronavírus-járvány más országokhoz képest, de az esetszámok növekednek, ezen a héten lépte át először a 10 ezret a napi új esetszám és a teljes halálozási szám is.

A németek nagy része támogatja a kormány szigorító járványügyi intézkedéseit (pl. utazási és gyülekezési korlátozásokat), de ezrek tiltakoztak az utcákon a korlátozások ellen Berlinben és más városokban is, köztük civiljogi aktivisták, vakcinaellenes és szélsőjobbos csoportok. A berlini rendőrség nyomozást indít, és kivizsgálja, hogy politikai indíttatású lehetett-e a támadás.

(Reuters

A címlapkép forrása: Getty Iages/picture alliance

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
brexit brit autogyartas uj auto forgalomba helyezes koronavirus