fehér ház amerika elnök fehérház
Globál

Amerikai elnökválasztás: elképesztőan nagy az ellentét a két tábor között

Portfolio
Biden és Trump szavazói közül is 10-ből 4-en nem fogadnák el a választási eredményt, ha nem az általuk preferált jelölt nyer - derül ki a Reuters/Ipsos kutatásából. Mindez azt mutatja, hogy nemcsak a jelöltek között, de a táborok között is hatalmas a szakadék.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A közel 2700 ember megkérdezésével készült felmérést október 13. és 20. között végezték, és eszerint a Biden-szavazók 43%-a nem fogadná el az eredményt, ha Trump nyerne, míg a republikánus szavazók közül 41% nem fogadná el, ha Trump veszítene.

Biden szavazóinak 22%-a utcai tüntetéseken is részt venne, hogy kifejezze elégedetlenségét. Trump szavazói közül 16% mondta ezt.

Mindez azért is probléma, mert a koronavírus-járvány miatt a választás megszervezése is eltér az előző évek gyakorlatától, ez pedig eleve megágyaz az eredmény választói megkérdőjelezésének. Az sem segít a helyzeten, hogy Donald Trump republikánus elnök már előre megkérdőjelezte a választás tisztaságát, és egyelőre azt sem jelentette ki, hogy veresége esetén biztosítaná a békés hatalomátadást.

Donald Green, a Columbia University politológusa szerint a felmérés megnyugtató, mert csökkenti a veszélyét a választás utáni erőszak lehetőségének, de arra felhívja a figyelmet, hogy a tüntetésre való hajlandóság a választáshoz közeledve nőhet, főleg ha egyik jelölt megkérdőjelezi az eredmény tisztaságát.

A Reuters felmérése szerint Biden 8%-ponttal vezet országosan, és magabiztos az előnye Michiganban és Wisconsinban, a további nagy csatatér-államokban (Észak-Karolina, Arizona, Florida, Pennsylvania) viszont kiélezett a verseny.

vakcina1234
nyugdijasshutter-20190115
koronavirus usa
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
GettyImages-1211246429 (2)
koronavirus covid-19
európai bizottság
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
vakcina1234