super hornet vadászgép harci repülő boeing
Globál

Nagy amerikai fegyvergyártókat szankcionál Kína

MTI
Portfolio
Kína szankciókkal sújtja a tajvani fegyvereladásban részt vevő amerikai cégeket - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A szankciók egyebek mellett a Boeing Defense, a Lockheed Martin és a Raytheon védelmi cégekre vonatkoznak.

A szóvivő hozzátette: szankcionálni fogják a fegyvereladáshoz számottevően hozzájáruló más amerikai entitásokat és magánszemélyeket is.

Peking már a múlt héten kilátásba helyezte, hogy az ország nemzeti érdekeinek védelmében megteszi a szükséges lépéseket, illetve tiltakozását fejezte ki a fegyvereladás terve ellen. Felszólította továbbá az amerikai vezetést, hogy szakítsa meg katonai kapcsolatait Tajvannal.

Washington október 21-én hagyta jóvá azt a tervet, amely alapján az Egyesült Államok 1,8 milliárd dollár értékben adna el rakétákat, manőverező robotrepülőgépeket és tüzérségi fegyvereket Tajvannak.

Az egyelőre nem világos, hogy a kínai szankciók érintik-e érdemben az amerikai fegyvergyárak bármilyen tevékenységét, az Egyesült Államok nem adott el az elmúlt évtizedekben semmilyen fegyvert vagy bármilyen hadianyagot a kommunista országnak.

Egyedül a Boeing lehet érdemben érintett, melynek haditechnikai ágát, a Boeing Defense-t most szankcionálta Kína, de nem világos egyelőre, hogy az anyavállalatra is vonatkoznak-e a kínai szankciók vagy nem. A Boeing üzemeltet egy repülőgép-gyárat Kínában, de ez szigorúan civil repülőgépeket gyárt csak.

Címlapkép: Az F/A-18 Super Hornet a Boeing Defense terméke, de Kínának nem értékesítik. Címlapkép: Getty Images

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
terror europa dzsihad