Előfizetői tartalom

Térképeken az elmúlt napok koronavírus-terjedése

Portfolio
Egyre magasabbra szökik a koronavírus-járvány a világban: az elmúlt egy héten naponta átlagosan 430 ezer fertőzöttet regisztráltak, és a járványgörbe meredek emelkedését látva szinte biztosak lehetünk abban, hogy ez a szám rövidesen eléri a félmilliót. A hétvége fejleménye még, hogy az Egyesült Államok napi átlagos esetszáma is új csúcsra emelkedett. A gócpontok közül ez volt az egyetlen ország, ahol eddig még nem volt rekordmértékű a fertőzés terjedése. Mintegy 40-45 ország van a viágon, ahol most a leggyorsabb a koronavírus-járvány, köztük gyakorlatilag teljes Európa. Ábrákon és térképeken a jelenlegi helyzet.

Így készült a térkép A Johns Hopkins Egyetem adatbázisának országszintű adatait használva megnéztük, hogy az elmúlt egy héten átlagosan mekkora volt a napi regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Ezt összevetettük az egy hónappal ezelőtti helyzettel, és a százalékos változást ábrázoltuk a térképen. Minél nagyobb a növekedés, annál erősebb narancs árnyalata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés