india
Globál

Érik a kínaellenes összefogás: India és az Egyesült Államok katonai megállapodást írt alá

Portfolio
Az Egyesült Államoknak és Indiának együtt kell működnie, hogy megakadályozzák a szabadságra és a biztonságra jelentette, Kínából érkező veszélyt - mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az amerikai külügyminiszter Újdelhibe érkezett, hogy megvitassák a térség helyzetét az indiai vezetőkkel. India és Kína között nőtt a feszültség a himalájai területi viták miatt. Pompeo az indiai külügyminiszterrel, Subrahmanyam Jaishankarral és Rajnath Singh védelmi miniszterrel találkozott - számol be a Reuters.

"Sok még a tennivalónk. Sok dologról kell beszélnünk: a Vuhanból származó koronavírussal kapcsolatos együttműködésről, szembenézni a Kínai Kommunista Párt szabadságra és biztonságra való fenyegetésével, és biztosítani a békét és a stabilitást a régióban" - mondta Pompeo.

Donald Trump amerikai elnök a kampánya során gyakran hivatkozik a kínai fenyegetésre, de Indiának is megvan a saját ellentéte az egyre agresszívabbá váló Kínával szemben. Júniusban India és Kína között katonai összecsapásra került sor, amelynek eredményeképp 20 indiai katona elhunyt. Narendra Modi miniszterelnök emiatt szorosabbra fűzné a katonai kapcsolatot az Egyesült Államokkal.

India, Ausztrália és Japán az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot terveznek a térségben - mind a négy országnak romlott a kapcsolata Kínával az elmúlt években. Az Egyesült Államok és India a mostani egyeztetés során katonai együttműködést írnak alá, amely lehetőséget biztosít India számára bizonyos amerikai műhold- és térképes adatok hozzáféréséhez.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
munkanélküliség