harpoon mk 7
Globál

Újabb fegyvercsomagot adott el Amerika Tajvannak

Portfolio
Az Egyesült Államok kormánya egy héten belül egy újabb, a korábbinál is nagyobb összegű, 2,4 milliárd dolláros fegyvereladást hagyott jóvá Tajvannak - számolt be a washingtoni védelmi tárca hétfőn.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az amerikai kormány korábban, szerdán hozzájárult egy másik, 1,8 milliárd dolláros (több mint 554 milliárd forint) értékű fegyverüzlethez Tajvannal. Ebben három különböző fegyverrendszer szerepel, egyebek között manőverező robotrepülőgépek, partvédelmi rakéta-sorozatvetők, felderítőberendezések, a hozzájuk tartozó felszerelések, valamint a szakmai kiképzés.

Az újabb fegyvereladási csomagban Harpoon típusú, hajók ellen bevethető rakétarendszer van, a hozzávaló 400 manőverező robotrepülőgéppel, száz, a rakétarendszer mozgatásához szükséges járműegységgel, valamint 25 lokátoros teherautóval.

Az ügyletekről az amerikai külügyminisztérium értesítette a kongresszust, amelynek hozzájárulása szükséges az eladás megvalósulásához.

Kína már az előző üzlet hírére, hétfőn válaszlépéseket helyezett kilátásba az ügyletben részt vevő amerikai és külföldi cégek ellen. A szankciók egyebek mellett a Boeing és a Lockheed Martin, valamint a Raytheon védelmi ágaira vonatkoznak. Az újabb bejelentés még feszültebbé teszi Washington és Peking viszonyát.

A kínai érvelés szerint az Egyesült Államok a fegyvereladással félreérthető jelzést küld a tajvani függetlenségpárti erőknek, és súlyosan sérti az egy Kína elvét, valamint a Kína és az Egyesült Államok között aláírt közös nyilatkozatokat.

Tajvan ugyanakkor egy nyilatkozatban azt közölte, hogy a fegyvereladások azt mutatják, a sziget védelme nagy jelentőségű az Egyesült Államok számára. A pekingi katonai terjeszkedésnek és provokációnak ellenálló Tajvan folytatja, felgyorsítja védelmi kapacitásának és más hadviselési képességeinek korszerűsítését.

Ha a kongresszus jóváhagyja a fegyverügyleteket, akkor ebben az évben négy fegyvereladás valósul meg, Donald Trump elnöki időszakában pedig a kilencedik.

Valószínűleg nem véletlen a washingtoni intézkedés időzítése: Donald Trump amerikai elnök kormánya néhány nappal a november 3-ai elnökválasztás előtt egyebek között a Pekingre gyakorolt nyomással "pörgeti fel" kampányát. Mindazonáltal egyre nagyobb az aggodalom, hogy vajon milyen szándékai vannak a "szakadár tartománnyal" Kínának, amely fogadkozik, hogy visszacsatolja a szigetet magához.

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
covid kórház koronavírus járvány